Kleinschalige begrazing

Samen met Dutchmoors kunt u een begrazingsplan opzetten om zo uw terrein op natuurlijke wijze te onderhouden door begrazing met schapen. De schapen die door ons worden ingezet zijn Drents Heideschaap, Het Veluws Heideschaap en Schoonebeeker. Door vooraf uw wensen kenbaar te maken kunnen we komen tot een op maat gemaakt begrazingsplan voor uw terrein.

Begrazing

Workshop vachtvilten

Dutchmoors geeft een aantal workshops vachtvilten per jaar. Tijdens deze workshop maak je onder begeleiding een vacht. De vachten die we gebruiken komen van onze eigen heideschapen en zijn handgeschoren. De workshops starten om 10:00 uur en duren tot ongeveer 16:00 uur.
Na een dag hard werken en veel plezier kom je thuis met een prachtige zelfgevilte vacht. Heb je interesse in één van de workshops? gebruik dan onderstaand formulier om contact met ons op te nemen.

geef%20je%20op
Invisible reCAPTCHA Control

Demonstratie schapendrijven

U kunt ons inhuren om uw evenement, familieactiviteit of team building op te luisteren met een demonstratie schapendrijven met Border Collies.
U zorgt voor de locatie en wij zorgen voor de honden en de schapen en geven een demonstratie waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe het schapendrijven met Border Collies werkt.

Tijdens deze demonstraties kiezen wij er vaak voor om het publiek te betrekken door hen bijvoorbeeld onderdeel uit te laten maken van een parcours dat door de hond met de schapen moet worden afgelegd.

Een demonstratie schapendrijven met Border Collies kunnen wij samen met u aan uw specifieke wensen laten voldoen.

Workshop%20scheren

Workshop handscheren

Dutchmoors verzorgt workshops schapenscheren, met de handschaar! De workshop is bedoeld voor mensen die willen leren hoe ze op efficiente wijze zelf een schaap kunnen scheren met de handschaar. Het scheren met de hand is een oud ambacht dat nog altijd wordt doorontwikkeld in landen als Zuid Afrika en Nieuw-Zeeland. Onder begeleiding leer je stap voor stap het patroon dat ook wordt gebruikt in Nieuw-Zeeland. Voor de workshop kun je een eigen schaar meenemen of er voor kiezen om een geprepareerde schaar te kopen via Dutchmoors. Een geprepareerde schaar is wel even een investering maar scheert wel heel erg prettig.

Hondenvoer

Dutchmoors werkt met schapen, voor dit werk zetten wij veelvuldig onze honden in. Uiteraard moeten deze harde werkers goed eten! Dutchmoors heeft een tweetal Nederlandse producten geselecteerd. Deze producten voern wij ook aan onze honden.
We hebben gekozen voor een geperste brok. Het voervolume van geperste brokken is lager waardoor de belasting op de maag minder is.

Naast goed eten is het ook belangrijk dat er af en toe gesnacked wordt, van het Nederlandse merk Carnis hebben we een uitgebreide lijn aan snacks beschikbaar.
Bekijk het aanbod in onze webwinkel

Volg ons op Facebook

Facebook